VÄRLDENS GODASTE GRÖT

God morgon, måndag! 

Jag känner mig riktigt utvilad då vi bäddade ner oss klockan 21 igår kväll och sov till sju imorse. Så välbehövligt! Nu äter jag gröten nedan för tredje gången sedan igår morse, får inte nog.

Har ärligt talat inte så mycket att skriva just precis nu så vi lämnar utrymmet till det som ändå får ta plats som världens godaste gröt. Det är något med kombinationen av varm skummad mjölk, konsistensen som blir av havrekli och det där äppelmoset med lite ingefära som jag och syrran kokade i lördags.

Jodå!

Världens godaste gröt
1 portion (2 enligt förpackningen …)

1,5 dl havrekli
5 dl vätska (det blir godast med hälften vatten och hälften mjölk)
chiafrön
salt

Äppelmos (hemgjort eller köpt)
Mjölk
Kanel
Blåbär
Valnötter

Gör såhär:

Rör ihop vätskan med havrekli, chiafrön och salt. Koka upp och låt puttra till önskad konsistens. Värm mjölken (håll koll på den då det snabbt kan koka över när den blir varm), stäng av värmen så snart den kokat upp. Vispa till ett skum med en lattevisp/mjölkskummare (finns på de flesta butiker som säljer köksgrejer och kostar ungefär en hundralapp).

Häll upp gröten i en skål, toppa med kanel, blåbär, valnötter, äppelmos och häll sist över den skummade mjölken. Njut!

 

1 reaktion på “VÄRLDENS GODASTE GRÖT”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *